Om oss

Fjellhamar speidergruppe var grunnlagt 1932 og har vært til glede for mange barn og ungdom på Fjellhamar. 

Speidergruppa har mye utstyr, god økonomi, og disponerer lokaler sentralt på Fjellhamar.  Gruppen har vært inaktiv et par år nå, men nå skal vi starte opp igjen for en Bever/flokk (1. – 3. klasse) på maks 24 barn.  Møtene skal være på mandager annen hver uke.  Har du lyst til å bli med?

Vi er en foreldredrevet speidergruppe, det betyr at de aller fleste voksne som er engasjert i speidergruppa er foreldre til speidene.  Vi foreldre er med fordi ungene våre har lyst, og fordi speiding gir dem en hel del gjennom aktiviteter i skog og mark og kunnskap om samfunnet rundt dem.  Alle foreldrene må stille opp på minst et møte i året for å ivareta sikkerheten og utførelse av møtene.  Kanskje du har i tillegg noe du kan lære bort?  Er du god på førstehjelp, sykkel, å lage kort, å svømme, gå på ski, sport, å synge, å spille, lager ting, finne ting i naturen osv så kan du leder en speider kveld!

Hva er speiding?
Speiding foregår over hele verden og er en internasjonal, ideell bevegelse med ca. 38 millioner medlemmer i mer enn 150 land. Speiding handler om å engasjere seg for andre enn seg selv, både for dem du har rundt deg og for mennesker du ikke kjenner.
Mange gode grunner til å være speider
Grunnene til å drive speiding er mange: Ha det gøy, være ute i naturen, være sammen med gode venner og få nye venner, utfordre seg selv, lære, oppleve noe nytt og spennende og mye mer. Men formålet med speiding er å utvikle selvstendighet og ansvarsbevissthet hos barn, unge og voksne. Grunnleggeren av speideren, Lord Baden Powell har sagt: «Er det ikke lek, så er det ikke speiding». Gleden, lekenheten og det ungdommelige motet kjennetegner også dagens speidere.    For mere informasjon ser http://www.speiding.no

Speider hilsen fra
Louise C. Gulbrandsen
67 90 12 59
fjellhamarspeidergruppe@hotmail.no
http://fjellhamar.speidergruppe.org/